Unde sunt vremurile în care mergeam la bibliotecă și căutam printre zecile de rafturi cărți de specialitate, răsfoiam mii de pagini ca să ajungem la informația care ne interesa? Sunt demult apuse, pentru că, acum, ești doar la un search distanță de orice ai avea nevoie să cunoști. Google Search este cea mai utilizată ”enciclopedie” online de pe planetă și desfășoară peste trei miliarde de căutări în fiecare zi.
Cu toate că rezultatele unei căutări sunt afișate în intervale de milisecunde, slalomul printre informațiile afișate de Google poate dura la fel de mult ca și căutările într-o bibliotecă fizică. Există însă câteva scurtături care te pot ajuta să filtrezi rezultatele și să ajungi mai repede la informația pe care o cauți.
Lărgește aria de căutare prin utlizarea mai multor sintagme
Atunci când nu mai știi exact care e informația pe care o cauți, poți insera două sintagme separate de semnul ”|” sau de cuvântul ”or” (atunci când dai search în engleză). Astfel, lărgești aria de căutare și ai mai multe șanse să găsești ceea ce ai nevoie.
Setează căutarea pe un domeniu, nu pe un singur cuvânt
Dacă ai nevoie să găsești informație pe un anumit domeniu și nu ai vrea să fii constrâns de rezultatele date de folosirea unui anumit cuvânt, inserează simbolul “~” plus cuvântul care denumește domeniul care te interesează. Te va ajuta să obții link-uri pe un subiect lărgit și nu doar site-uri care includ un cuvânt sau o expresie anume.
Caută direct în interiorul unui site
De multe ori se întâmplă să îți aduci aminte de un articol pe care l-ai citit pe un anumit website, dar al cărui titlu nu ți-l mai aduci aminte deloc. Inserează în căsuța de căutare adresa site-ului respectiv urmat de un cuvânt sau o frază din articol și ar trebui să găsești link-ul mult mai repede și mai ușor.
Caută un titlu sau un URL
Dacă vrei să mergi la sigur și să găsești cuvintele cheie în titlurile sau url-urilor unor articole, este de ajuns să tastezi ”intitle:” sau ”inurl:” înainte de cuvântul căutat, fără a pune spații între ele.
Utilizează ani pentru a descoperi ce s-a întâmplat într-un anumit interval de timp
Când ai nevoie să cercetezi istoricul legat de un anumit fenomen, eveniment, proces sau persoană, poți adăuga un interval de timp după cuvintele cheie setând anii limită separați de trei puncte. Vei primi informații despre domeniul pe care îl cauți despre perioada respectivă.
Asteriscul te salvează atunci când nu mai ții minte un cuvânt
În cazurile în care vrei să cauți o frază, un vers sau o declarație, dar nu îți mai aduci aminte de un cuvânt din formulare, înlocuiește-l cu un asterisc. Ar trebui să primești rezultatele care te interesează.
Caută site-uri sau platforme similare
De multe ori, când faci research ai vrea să găsești site-uri similare cu cel pe care ai intrat ca să compari produse, opinii, rezultate. Poți face simplu acest lucru prin inserarea sintagmei ”related:” înainte de adresa site-ului respectiv.
Găsești rezultate cu fraza intactă dacă folosești ghilimelele
Tastând frazele fără ghilimele, Google va afișa rezultate în care cuvintele apar fără o anumită ordine. De aceea, în foarte multe cazuri, rezultatele așteptate nu sunt conform celor indicate de motorul de căutare.
Cu trucurile astea, upgradezi procesul de research, prin urmare spor la căutat eficient!
#UPGRADEPROMOTION este ceea ce numim noi ”sarea în bucate”. Pentru că muncim mult pentru fiecare proiect și dăm ce avem mai bun din agenție (adică experiența și creativitatea noastră), strategiile de promovare în online au devenit pentru noi tușa finală pe care trebuie să o dăm fiecărui website. Căci fără promovare, oricât de bine ar fi realizat site-ul, ar risca să rămână doar într-o pagină uitată de Google.